jump to navigation

Maandag 14 april april 14, 2008

Posted by ubabert in verbouwing.
Tags: , ,
trackback

Het wordt, nee het is toch al wit! Wat? Nou, de muur in de hal met ons kunstwerk. Na lang dubben is toch uiteindelijk besloten de oude situatie in alle luister te herstellen. Dus een fraaie witte, niet spier maar een beetje crème-achtig, ondergrond waar het kunstwerk van Josje Smit (1926-2003) mooi tegen af steekt. Het keramische werk is een opdracht geweest van de UB ter gelegenheid van de oplevering van het nieuwe gebouw in 1967. Het is een van de weinige werken van Josje Smit dat bewaard is gebleven. Een aantal van haar objecten staat her en der verspreid over Amsterdam.

En hoe staat het met de hangplekken van Ira Koers? Daarvoor is ook inmiddels een nieuw model ontwikkeld dat minder (nl. in het geheel niet) belastend is voor de wanden en dat ook goed aansluit op de andere meubels die al voor die hallen voorzien waren. Zie onderstaande artist’s impression:

En nog zo iets: jarenlang waren deze hallen gestoffeerd met prikborden waar iedereen uit Amsterdam die maar iets te melden had haar of zijn poster of advertentie kon opprikken. Op een gegeven moment is dat beperkt tot één wandbedekkend prikbord op de derde étage, maar dat bord hing dan ook altijd bommetjevol. En nu is het bord weg! Gesneuveld bij de herinrichtingsactiviteiten. Een bescheiden A4tje op de fris geschilderde wanden moet potentiële plakkers nu afschrikken. Maar alle aanplakkers kunnen gerust zijn: er komt een alternatief. Nog even een paar maanden wachten en dan komt er opnieuw een wandbedekkend prikbord beschikbaar voor al uw posters, mededelingen, oproepen en advertenties. En op een A-locatie, nl. in de tegen die tijd geheel vernieuwde kantine. Een optimalere plek voor een groot lezerspubliek is in de UB niet denkbaar.

Reacties»

No comments yet — be the first.

Plaats een reactie