jump to navigation

Maandag 7 april april 7, 2008

Posted by ubabert in verbouwing.
Tags: , ,
trackback

De UB biedt op deze maandag weer een geheel ander aanzicht. Het Informatiecentrum is gesloten en al grotendeels ontmanteld. Voor de uitleen is een tijdelijke voorziening gecreëerd die toch gauw een kleine twee maanden in bedrijf zal zijn. Bezoekers hebben nog wel moeite om ‘m te vinden, maar dat zal snel genoeg gaan wennen. Wat ze wel snel hebben gevonden is de tijdelijke pc-opstelling in een van de twee vernieuwde studiezalen. Daar zat het in de loop van de dag al gewoon weer vol.

Ook zijn vandaag de ruimtes voor de nieuw ingehuisde collecties weer voor het publiek opengegaan. Nog niet helemaal zoals we ons dat hadden voorgesteld want de studeertafels ontbraken in één ruimte en de stoelen in alle ruimtes. Gelukkig is daar in de loop van de dag snel actie op ondernomen, zodat rond het middaguur in ieder geval in de grote studiezaal in het E-gebouw niet alleen de collecties weer geraadpleegd, en uitgeleend, konden worden, maar er kon ook gewoon weer gestudeerd worden. Het zal nog wel een tijdje een beetje rommelig blijven, maar dat hoort erbij en ogenschijnlijk (?) heeft iedereen daar ook wel vrede mee. Op de oude locatie van wijsbegeerte was het in ieder geval vanmorgen al een dooie boel: de deur van de bibliotheek zat potdicht en er was geen mens meer te zien.

Zoals ik vorige week al schreef, de activiteiten vinden de komende weken vooral in het B-gebouw plaats. Daar moet eerst het Informatiecentrum en als laatste de kantine onder handen genomen worden. Voor de kantine bevinden we ons echt nog in de afrondende voorbereidingsfase: de keuze van een goede stoel blijkt ook in dit geval geen sinecure te zijn. Maar goed, er is nu geloof ik een keuze gemaakt uit onderstaande drie modellen, en ik zeg nog even niet welke uitverkoren is.

Via de website Print is Dead (!) kwam ik overigens ook nog op een paar voorbeelden van meubilair waarin boeken verwerkt zijn. Misschien dat Ira Koers daar nog inspiratie kan opdoen voor het zoeken naar alternatieven voor de ‘hangstoelen’ die ze in de portalen van het A-gebouw geprojecteerd had. De wanden in die hallen blijken echter niet op een dergelijke constructie berekend…

book bench

 

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: