jump to navigation

Blogperikelen (23) april 7, 2008

Posted by ubabert in SPOETNIK.
Tags: ,
trackback

Procrustesbed of …?

In de afgelopen weken was het Spoetnik-programma een aangename afwisseling van verplichte onderdelen en eigen invulling:

  • we moesten allemaal bloggen, maar je mocht zelf weten waarover
  • we moesten allemaal chatten, maar je mocht zelf weten met wie
  • we moesten allemaal favorieten in del.icio.us stoppen, maar we mochten zelf weten waarover
  • we moesten samen aan een document werken, maar we mochten zelf weten met wie en waaraan

Maar deze week niet langer: we moeten bijdragen aan een wiki en dat moet ook nog eens aan de wiki die door het Spoetnik-team is klaargezet. Ik begrijp dat wel, zo houden ze tenminste de vinger echt aan de pols. Voor het samenwerken aan documenten is die controle al achter de horizon verdwenen. En, toegegeven, de voorgestelde wiki is ook zeker nuttig, zeker voor die afdelingen waar er sprake is van een regelmatige doorstroming van het personeel.

Maar ik had al een ander onderwerp voor die wiki-opdracht bedacht. Nee, deze keer nu eens niet iets dat met verbouwen en verhuizen samenhangt, maar … Dat laat ik nog even in het midden. Ik hoop in ieder geval dat de vrijheid die ik me met deze opdracht permitteer niet tegen me gebruikt zal gaan worden.

Reacties»

1. SPOETNIK - april 7, 2008

Om zoveel mogelijk SPOETNIK-deelnemers te laten kennismaken met deze samenwerkingsvorm, hebben we ervoor gekozen om een vrijwel lege wiki klaar te zetten waarin alle UBA-medewerkers schrijfrecht hebben en waarvan ook al een doel is afgebakend. Dat is concreet en makkelijk voor de meeste deelnemers, dus vergroot de kans op succes.
Als je een meer individuele benadering kiest door met een kleine groep mensen in een zelf aangemaakte wiki te gaan werken, is dat natuurlijk ook uitstekend, mits je erover schrijft in je blog. Er zit dan wel wat beheerswerk aan vast en je overschrijdt dan wellicht de 2 uur die er voor staat.

2. Blogperikelen (24) « Verbouwblog - april 10, 2008

[…] ook nog een (weliswaar klein) appeltje schillen met het SPOETNIK-team. Mijn als reactie aangemelde Blogperikel (23) is nl. door hen voor plaatsing geweigerd op de Spoetnik-pagina’s met de wat kromme […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: