jump to navigation

Blogperikelen (17) maart 25, 2008

Posted by ubabert in SPOETNIK.
Tags: ,
trackback

                        link-to-me.gif

Een blogroll, het is er dan eindelijk toch nog van gekomen. Zoals beloofd ben ik niet over een nacht ijs gegaan. Ik heb alle 132 UBA-SPOETNIK blogs bekeken (wees gerust, niet in de baas z’n tijd) en dat heeft een hoop leuke informatie opgeleverd, maar daarover later een keer. Nu ging het er alleen om: welke blogs kwalificeren zich voor opname in mijn blogroll? Een kolfje naar mijn informatiespecialisten-hand: selectie! (want ik heb me tot tien willen beperken)

En het is bijna onvermijdelijk dat de Bende van Drie – WoutV, Brughagedis en Laika Spoetnik – prominent in mijn lijstje figureert. Vanaf het allereerste begin van het programma hebben ze geprobeerd van SPOETNIK meer te maken dan een verplicht nummer, maar hebben ze ons vermaakt met blogtechnische hoogstandjes van de eerste orde en quasi-hilarische verhalen over hun avonturen in blogospace. Het heeft er in ieder geval toe geleid dat ze qua Technorati-populariteit de Moeder aller Blogs, UBA SPOETNIK herself, naar de kroon steken en mogelijk voor het einde van het programma voorbij weten te streven. Een blogroll zonder deze drie kán gewoonweg niet.

Maar dan, wie horen er nog meer in dit illustere rijtje mijns inziens thuis? De blogs van het SPOETNIK-team even buiten beschouwing latend, beveel ik in willekeurige volgorde de volgende blogs in ieders belangstelling aan:

  • vanwege de combinatie van SPOETNIK-ervaringen en een geheel ander thema (nl. Nederlandse les geven aan buitenlandse vrouwen), Barbara Delchots Delisa’s Weblog.
  • vanwege de prachtige foto’s (het mogen er wat mij betreft veel meer worden, al schaam ik me daardoor wel ook steeds meer over mijn eigen ‘kiekjes’) natuurlijk Monique Kooijmans’ blog, en haar pagina op Flickr.
  • collega-verbouwblogger Dyoke van Assum, met haar berichtgeving over de nieuwbouw van/voor de FNWI: Zygomorf’s Weblog.
  • vanwege de blik die ons wordt gegund op de mens achter de adjunct, Gerard Köhlers Wokkelz’s Weblog. Gerard, graag weer een nieuwe aflevering!
  • vanwege de fraaie layout en kleurencombinatie (ik ben elke keer wéér jaloers als ik het vergelijk met mijn keuze): Dexie.
  • het is er al weer een tijdje stil, maar mogelijk heeft Paul dit steuntje in de rug nodig: The Academy of Lagoda.
  • vanwege haar altijd snelle reacties op weer een nieuwe opdracht van het SPOETNIK-team, Swealtsje’s weblog.

Sta je er niet bij? Helemaal niet erg, hoor. Het is maar de keuze van een simpele ‘verbouwer’. 😉

 blogroll.gif

Reacties»

1. woutv - maart 25, 2008

Bert, wat een eer bewijs je aan dees of geen Die iPod is natuurlijk een leuk lokkertje, maar interesseert me niet zo. Een positie op jouw blogroll overtreft echter mijn stoutste dromen. Het wordt tijd voor een borrel binnenkort. Overigens had het een haar gescheeld of je had ook jezelf op je blogroll moeten zetten, als je ingegaan was op de verkapte uitnodiging een rol te spelen in de soap van de zogenaamde Bende van Drie! Maar jij en ik krijgen een herkansing als we binnenkort het advies van Wow!ter opvolgen om te gaan wiki-en. Ben je daar nog steeds voor in?

2. WoW!ter - maart 25, 2008

Bert,
Zie ik het nu goed dat je een eerdere suggestie om de namen van anonieme spoetnikers te gaan onthullen daadwerkelijk begonnen bent. Ik ben benieuwd. Zal dit de volgende storm in jullie turbulente reis worden?

3. Brughagedis george - maart 26, 2008

Bert, ik voel me zeer vereerd. Dit had ik nooit verwacht en betekent meer voor me dan zo’n verlote iPod. En dat na mijn short moment of fame vanochtend toen Wout mij en Laika in het zonnetje zette. Deze plaats dank natuurlijk in de eerste plaats aan hun beiden! Daarom ben ik blij dat je ons alledrie deze eer gegund hebt. T’is dat je al een hele tijd op mijn blogroll staat, maar ik sta voor je klaar als je weer een vraag van technische aard hebt. Ben ook benieuwd naar verdere onthullingen.

4. Zygomorf - maart 26, 2008

Wat kan ik zeggen, ook ik ben vereerd. Ik hoop in de komende maanden met nog veel meer nieuws over de FNWI saneringsperikelen, samenvoegingsperikelen en verhuisperikelen te komen. En natuurlijk foto’s van de voortgang van de nieuwbouw, en de bibliotheek in het bijzonder.

5. swealtsje - maart 26, 2008

Ik ben niet alleen zeer vereerd, ik ben ook heel erg verrast, dat mijn saaie blogje tussen al deze indrukwekkende blogs genoemd wordt.

6. Holle bolle Gijs: Ondervoeding maakt plaats voor overvoeding « Bidocblog’s Weblog - maart 26, 2008

[…] maakt plaats voor overvoeding Jump to Comments Naar aanleiding van de onthullingen op de verbouwblog van heden, was ik zeer teleurgesteld niet op de lijst voor te komen. Maar gelukkig werd ik helemaal […]

7. Patricia (No.33) - maart 26, 2008

Stiekem toch jammer dat je niet nieuwsgierig bent naar de externe deelnemers. Of zijn die minder actief? Ik heb het eerlijk gezegd nog niet onderzocht.
Groetjes 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: