jump to navigation

Donderdag 20 maart maart 20, 2008

Posted by ubabert in verbouwing.
Tags: , ,
trackback

Persbericht:
Verhuizing bibliotheek Theaterwetenschap en Mediastudies UvA over het water
De bibliotheek Theaterwetenschap en Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam (UvA) verhuist over het water naar de Universiteitsbibliotheek aan het Singel. Van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 maart voert transportonderneming Koninklijke Saan deze verhuizing uit via de Amsterdamse grachten met een dekschuit van Mokum Mariteam.
De bibliotheek bezit 18.500 banden op het gebied van Theaterwetenschap en Mediastudies. De verhuizing is onderdeel van een proces van schaalvergroting en concentratie van bibliotheekvoorzieningen van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Bovendien zijn de voorzieningen op de huidige locatie niet meer van deze tijd.
De collectie is nu gevestigd aan de Nieuwe Doelenstraat 16. Aangezien de locatie moeilijk bereikbaar is per auto en de doorgang niet geblokkeerd mag worden, verhuist de collectie per boot naar de Universiteitsbibliotheek aan het Singel. Koninklijke Saan is een van de partners van Mokum Mariteam, een stichting die de aan- en afvoer van goederen via de Amsterdamse waterwegen onderzoekt en op termijn wil exploiteren. Door het transport over de grachten hoeft Koninklijke Saan de Nieuwe Doelenstraat niet te gebruiken en wordt het vrachtautoverkeer in de Amsterdamse binnenstad verminderd. Daarmee draagt het project bij aan een schone en leefbare omgeving.
De volle meterbakken (speciaal voor het verhuizen van archieven) met boeken, tijdschriften, video’s en dvd’s worden via het raam in een schuit geladen, die in de Amstel tegen de keldermuur van de bibliotheek wordt aangelegd. Vervolgens vaart de boot onder de Munttoren door naar het Singel ter hoogte van huisnummer 393, waar de verhuizers de bakken overladen in een vrachtwagen die ze naar het nieuwe onderkomen aan Singel 425 (de hoofdlocatie van de Universiteitsbibliotheek) brengt. Zie voor meer informatie:

 Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Beekveldt (UB-UvA), telefoon 020-525 4762 of e-mail P.E.L.P.M.Beekveldt@uva.nl of Martijn Hulsebosch (Koninklijke Saan), telefoon: 020–660 6078 / 06–2960 7228 of e-mail: m.hulsebosch@saan.nl.

Journalisten kunnen de verhuizing van een deel van de collectie bijwonen op woensdag 26 maart. Vanaf 11.00 uur kunt u zich melden bij de Nieuwe Doelenstraat 16. Programma:

Sprekers:

  • Ad Saan, senior accountmanager verhuizingen bij Koninklijke Saan, over de uitkomsten van een rapport over de luchtkwaliteit van Amsterdam
  • Cor Gerritsen, voorzitter van de stichting Mokum Mariteam, over de stichting
  • Robin van Schijndel, hoofd Publiekdiensten UB, over de verhuizing

Aansluitend mogelijkheid tot het stellen van vragen.Journalisten kunnen in een sloepje meevaren met de dekschuit (beperkte ruimte).

Reacties»

1. Dinsdag 25 maart « Verbouwblog - maart 25, 2008

[…] zorgen Saan en Mokum Mariteam goed voor de aan hen toevertrouwde vracht. Morgen is het ‘persmoment‘, kijken hoe druk het dan aan de Amsterdamse grachten gaat […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: