jump to navigation

Woensdag 5 maart maart 5, 2008

Posted by ubabert in verbouwing.
Tags: , ,
trackback

Vandaag even langsgelopen bij de twee GW-locaties die over een maand geen bibliotheek meer in huis hebben. In de Vendelstraat, op het BG-terrein, is nog niet zo veel van de aanstaande verhuizing te merken. Wel worden de wijsgeren op zuurstokroze A4tjes geattendeerd op de komende veranderingen, maar het nieuws moet nog goed inzinken. “Gaat het nu al gebeuren?”, was het commentaar van één van de bezoekers, “shit, moeten we straks naar die betonkolos aan het Singel.” De beleving van het zusterhuis op het BG-terrein is inderdaad wel een andere dan die van de UB.

                                     wijsbegeerte1huiskamer5mrt.jpg

In de Nieuwe Doelenstraat, in ons jargon FTTW (voor Film-, Televisie- en Theaterwetenschap, maar inmiddels eigenlijk al omgedoopt tot Mediastudies en Theaterwetenschap) of instituut 125, is er iets meer zichtbaar van de aanstaande veranderingen. Er moeten hier ook een paar aparte klusjes geklaard worden. Zo is het materiaal hier met een ander systeem beveiligd dan in de UB. Die beveiliging moet er voor de verhuizing nog af en dat betekent dat elk boek gedemagnetiseerd moet worden. Gelukkig is er inmiddels in samenspraak met de fabrikant voor een niet al te intensieve methode besloten, maar het zag er even naar uit dat elk boek van de plank gehaald moest worden en vervolgens over de plaat geschoven en daarna weer teruggezet. Met stellingen die tot elf planken hoog zijn, zou dat een heidens karwei geworden zijn. Nu kunnen de boeken gelukkig in de kast blijven staan en moet er alleen flink op de trap gebalanceerd worden.

                                       nw1doelenstraatbeveiliging5mrt.jpg

Ook is er veel extra aandacht nodig voor de collectie DVDs en video’s. Deze staat nu nog achter slot en grendel maar komt in de UB achter de balie van de grote, nieuwe studiezaal voor Mediastudies en Wijsbegeerte. Daarvoor moet door de timmerman echter eerst nog een bestaande kast uitgebreid worden met extra planken, maar dat levert dan ook een prima opstelling op. Dit beeldmateriaal zal straks in twee speciale viewing-ruimtes door studenten en medewerkers van de FGw geraadpleegd kunnen worden. In eerste instantie zal dat op eenvoudige raadpleegplekken gaan gebeuren, maar in de loop van dit jaar worden deze plekken opgewaardeerd naar de nieuwe standaard die Mediastudies ook in de eigen ruimtes in gebouw BG1 wil gaan implementeren.

Er wordt overigens gefluisterd dat de verhuizing vanuit de Nieuwe Doelenstraat niet over de weg, maar over het water, nl. Amstel en Singel, zal gaan gebeuren. Een vroege 1 aprilgrap of …

                                           nw1doelenstraatamstelzijde5mrt.jpg

Advertenties

Reacties»

1. Lidie - maart 5, 2008

Dat “inzinken” van de berichtgeving over de aanstaande verhuizing van de bibliotheek wijsbegeerte levert veel schokreacties op, met veelal dezelfde strekking: waarom moeten we onze prettige bieb met die aangename studieplekken verlaten? Wie heeft dat bedacht? Vanuit de studenten zijn zelfs ludieke (en enigszins saboterende) acties bedacht, maar zover zal het in de praktijk vermoed ik niet komen. Het doet ons natuurlijk deugd dat velen hier met zoveel plezier studeren. We geven een zo positief mogelijk beeld van de nieuwe locatie aan het Singel (prachtige studiezaal aan de voorkant, fraaie bibliotheekruimte in het E-gebouw) maar kunnen niet ontkennen dat deze zolderbibliotheek wel heel speciaal is/was ….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: