jump to navigation

Donderdag 21 februari februari 21, 2008

Posted by ubabert in verbouwing.
Tags: , ,
trackback

Gisteren samen met Patrick even poolshoogte genomen van de stand van zaken, en dat viel helemaal niet tegen. De ontruiming van de naslagwerkenzaal is voorspoedig en zonder ongelukken verlopen. Zo’n 160 meter is direct herplaatst in zaal B3.01 en bezorgt die studiezaal meteen een aantrekkelijker aanblik. De Handelingen van de Staten-Generaal, die er tot nu toe stonden, creëerden een veel ‘zwaardere’ en donkere atmosfeer. Zo’n dertig meter moet hier nog bijgeplaatst worden, maar dat kan pas als in april ook de collectie Moderne Nabije Oosten in het PC Hoofthuis zijn nieuwe plaats heeft gekregen.

Nu staat die dertig meter plus nog eens 700 meter op de derde étage in het D-magazijn. Bijna foutloos door Saan netjes op volgorde geplaatst. Voordat we hiermee verder aan de slag kunnen moeten eerst de twee studiezalen aan de Singelzijde opgeknapt worden. En de schilders zijn daar al bezig, dus dat zal niet al te lang meer duren. Ben wel benieuwd hoe de zwarte koof in deze zalen gaat uitpakken; op de montage ziet het er in ieder geval aantrekkelijk uit.

adimage.png 

Alle boekenkasten en systeemkaartbakken zijn trouwens nu uit de naslagwerkenzaal weggehaald en opgeslagen. Wat achterblijft is een fraaie, grote ruimte waar straks een prima studievoorziening gerealiseerd kan worden. Overigens, voor de twijfelaars: de oude Systematische Catalogus heeft een prima nieuwe plek gekregen in het E-gebouw. Hij staat er echt! Foto’s volgen morgen.

In het C-gebouw zijn de timmerlui ondertussen druk bezig de deuren en deurstijlen van de verschillende ruimtes te vernieuwen. Het ziet er daar inmiddels echt als een verbouwing uit, met veel bouwafval, gaten in de muren en draden die uit het plafond bungelen. Maar ook hier krijg je het gevoel, als je door alle rommel heen kijkt, dat er iets moois gerealiseerd kan worden; aantrekkelijke studieruimtes voor studenten, fraai opgestelde collecties en goede voorzieningen voor het raadplegen van de digitale bibliotheek en beeldmateriaal.

Reacties»

1. Lidie - februari 22, 2008

inderdaad wordt er in het c-gebouw ook druk gewerkt en verbouwd. De tussenwand bij de voormalige zaal boekhandel is verwijderd. Je krijgt nu een goed beeld hoe deze ruimte er uit gaat zien. Zeven ramen met uitzicht op de Singel. Dit wordt de studiezaal wijsbegeerte, met vele studieplekken en de boekencollectie van esthetica (inst.127). Aangezien de boekenkasten alleen langs de wand mogen staan, oogt de zaal lekker ruim. Volgens mij wordt het de mooiste studiezaal van UB-singel! Ik zal de filosofen dit in ieder geval vertellen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: