jump to navigation

Maandag 18 februari februari 18, 2008

Posted by ubabert in verbouwing.
Tags: ,
trackback

                   projectteam118feb.jpg

Vanmiddag tweewekelijks overleg van Sjaak Out, de projectleider van het Facilitair Centrum voor dit project, met het UB-gebruikersteam bestaande uit Patrick, Robin van Schijndel, Ria Winters en mijzelf. Vonden in deze groep in de afgelopen maanden vooral de gesprekken plaats over wat wij wilden en wat er binnen het beschikbare budget mogelijk was, nu de verbouwing echt begonnen is gaat het er vooral om de vinger aan de pols te houden en allerlei kleine en minder kleine plooitjes glad te strijken.

Zo bleken alle kleine vitrines uit de hal in het C-gebouw afgevoerd te zijn, terwijl toch wel degelijk vantevoren was bepaald dat er in ieder geval twee, en liever drie, zouden blijven staan. Die vitrines willen we in de toekomst gaan gebruiken om kleine tentoonstellinkjes, rond materiaal uit de in te huizen collecties, te organiseren. Met name bij Wijsbegeerte hebben ze daar veel ervaring mee, en altijd positieve reacties op gekregen. Maar de vitrines bleken afgevoerd te zijn. Gelukkig bleken er nog drie identieke in een ander deel van het gebouw te staan, die op de nominatie stonden om met de vitrines van het Dortmond museum afgevoerd te worden. Mooi niet dus.

Drukpers op de overloop

Wat er nog wel bleek te staan, en eigenlijk al afgevoerd had moeten zijn, was een oude drukpers en andere druk-attributen op de overloop bij de Onderzoekszaal. Daar moet een aantrekkelijke zithoek gecreëerd worden voor bezoekers van de GW-collecties en dan moet die drukpers toch echt weg. Weer werk aan de winkel voor Susanne en de firma Saan dus.

Reacties»

1. Lidie - februari 19, 2008

gelukkig maar dat er nog enkele vitrinekasten elders gevonden zijn. Ik was al bang dat de vitrinekasten uit het c-gebouw zouden worden meegenomen, en dus jawel!
maar iets anders: er waren toch ook nog vitrinekasten beschikbaar van de oude tentoonstellingsruimte? die zijn nog mooier.
voor na de verhuizing naar de had ik al 2 tentoonstellingen bedacht vanuit wijsbegeerte: Merleau-Ponty, en ‘onze’ Evert Beth. Beide personen zijn honderd jaar geleden geboren

2. Bert - februari 19, 2008

De vitrinekasten uit de oude tentoonstellingsruimte blijven daar vooralsnog staan; krijgen in die ruimte een nieuwe bestemming. De vitrinekasten van het Dortmond Museum gaan naar de FNWI. Wie zegt dat de UvA/UB niet op de kleintjes let?

3. Piet Verkruijsse - februari 21, 2008

Die drukpers en -attributen zijn bestemd voor BC/Boekwetenschap aan OTM, maar de daarvoor bestemde ruimte moet nog in gereedheid gebracht worden. Wie dit op de schroothoop gooit, zal als vernietiger van kostbaar erfgoed voor eeuwig branden!

Neem contact op met Jos Biemans en/of Lisa Kuitert.

Piet Verkruijsse

4. Bert - februari 21, 2008

Beste Piet,
vernietiger van kostbaar erfgoed, dat wil ik natuurlijk niet op m’n geweten hebben, laat staan dat ik uitkijk naar de brandstapel. Wees gerust: die drukpers en -attributen zullen hun weg vinden naar de OTM. Alleen, dat moet nu wel een keer gaan gebeuren. De verhuizing van de BC ligt inmiddels al weer zo’n tien maanden achter ons. In de tussentijd is toch vast wel een plekje gevonden…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: